9 روش موثر و شگفت‌انگیز برای درس خواندن
  • مربوط به موضوع » <-CategoryName->

شاید این مسئله بدیهی و واضح باشد. اما سخنرانی‌های طولانی استادان و زمان شروع کلاس‌ها در ساعات اولیه صبح، اغلب باعث شده شرکت در کلاس تا حدودی سلیقه‌ای و دلبخواهی شود. بهترین شیوه برای آمادگی در امتحانات، حضور در کلاس درس می‌باشد. در این صورت می‌توانید با سلسله مراتب درسی آشنا شده و از مطالبی که از آنها امتحان گرفته می‌شود، مطلع شوید.
بسیاری از دانشجویان از همان دوران ابتدایی به دنبال شیوه صحیح یادگیری و درس خواندن بوده‌اند. از شیوه‌هایی مانند حفظ کردن گرفته تا حبس کردن خود در یک اتاق ولی در اینجا شیوه‌های موثری برای مطالعه آورده شده است.

اخیرا روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی اعلام کرده بسیاری از این عادت‌های مطالعه هیچگونه توجیه علمی ندارند حتی برخی از این شیوه‌ها تاثیری برخلاف شواهد و تصورات موجود دارند.

در ادامه برخی از شیوه‌های موثر مطالعه و یادگیری را مرور می‌کنیم:



هفت اشتباه که در زمان مطالعه اتفاق می‌افتد
  • مربوط به موضوع » <-CategoryName->

اگر دانش‌آموزان برای مطالعه زمان بگذارند، ممکن است به یک اعتماد به نفس کاذب برسند که مطالب را فرا گرفته‌اند در حالی که مطالب زیادی را به خاطر نمی‌سپارند. این اتفاق به این علت رخ می‌دهد که آن‌ها کارا‌ترین روش را برای مطالعه انتخاب نکرده‌اند.

هفت اشتباه که در زمان مطالعه اتفاق می‌افتد
در صورتی که شما روش درستی را برای مطالعه نداشته باشید، ممکن است در روز امتحان احساس کنید که برای امتحان آماده هستید و سپس در جلسه امتحان، چیزی را به خاطر نیاورید.


آیا شما مرتکب 7 اشتباهی که در زمان مطالعه اتفاق می‌افتد، می‌شوید؟



برنامه ریزی درسی در عید و تعطیلات نوروز
  • مربوط به موضوع » <-CategoryName->

اکثر دانش آموزان با شروع تعطیلات نوروزی از کتاب‌های درسی خود فاصله گرفته و نسبت به انجام تکالیف ومرور درس‌های خود بی‌میل هستند و یابرنامه‌ای برای مطالعه نوروزی خود ندارند.داشتن یک برنامه سنگین وغیرواقع بینانه نه تنها نتیجه مثبتی در بر نخواهد داشت، بلکه انگیزهمطالعه را از بین خواهد برد. برای همین برنامه پیشنهادی زیر می‌تواند کمکی برای دانش آموزان باشد:


۱) برنامه مطالعاتی خود را از روز دوم تا دوازدهم تعطیلات نورز تنظیم کنید.

2)دفترچه‌ای به منظور ثبت برنامه مطالعاتی خود دراین ایام تهیه کنید و در آنجداولی را برای هرروز به منظور ثبت کلیه فعالیت‌ها ومطالعات روزانه اختصاص دهید.


۳) برنامه خود را با حذف عواملی که در روز قبل منجر به عدم مطالعه مفید شما شده، به روز نمایید.


۴)فردی را درصورت امکان به عنوان ناظر انتخاب کنید تا بر فعالیت روزانه شمادر این ایام نظارت کند. این عمل می‌تواند مطالعه شما را هدفمند کند.


۵) زمان‌های استراحت، به انجام امور دلخواه اختصاص داده شود. داشتن روحیه شاد بهترین عامل برای مطالعه است.


۶)مواقعی که بی‌حوصله می‌شود بهتراست دروسی که احتیاج به تمرکز زیاد دارند،یا دشوار هستند را مطالعه نکنید زیرا یادگیری مطلوبی به دست نمی آید.


برنامه درسی دوره ابتدای و راهنمایی


۱)دانش آموزان دوران ابتدایی می توانند،حداقل روزی ۱ تا ۲ ساعت و راهنمایی ۳تا ۴ ساعت و در صورت شرکت در تیزهوشان روزی ۴ ساعت مطالعه داشته باشند.


۲)دروس ریاضی وعلوم یک روزدرمیان در برنامه گنجانیده وثابت باشد و هرروز به مطالعه یک درس مانند (فارسی ،دینی،...) برای ابتدایی و (زبان ،عربی،جغرافیا و...) برای راهنمایی، اختصاص داده شود


۳) طرح تعدادی مشخص سوال از هر درس در روز و پاسخگویی به آن در یادگیری و موثر می‌باشد.


۴) می‌توان مطالعات غیردرسی را هم در جدول مطالعات روزانه ثبت کرد.


برنامه درسی دوره پیش دانشگاهی وکنکور


۱) زمان‌های مطالعه را به دوقسمت صبح و عصر تقسیم کنید و برای هر قسمت ۵ ساعت در نظر بگیرید.


۲) ۶۰درصد از مطالعه روزانه را برای دروس اختصاصی و ۴۰درصد به دروس عمومی در نظر گرفته شود.


۳) بعد از مطالعه هر مبحث ۱۵ دقیقه به استراحت اختصاص داده شود.


۴) از مطالب مطالعه شده، خلاصه‌ای تهیه کنید و آن را در آخر روز مرور کنید.


۵) بعد از مطالعه هر مبحث ابتدا تمرین‌های تشریحی و سپس تست‌های مربوطه را حل کنید.


۶) تست‌های دروس اختصاصی، همان روز و دروس عمومی یک روز بعد زده شود.


۷) آخرهفته را به مرورکلیه درس‌های طول هفته و زدن تست اختصاص داده شود.


۸) برای مطالعه دروس اختصاصی پیش دانشگاهی می‌توان با توجه به رشته‌ای که برای انتخاب مدنظر است، آن درس را در اولویت قرار داد.


۹) این ایام بهترین موقع برای مطالعه و مرور دروس پایه سال اول و دوم دبیرستان می‌باشد. پس این دروس را در برنامه خود در نظر بگیرید.



پاور بانک